Digitalt självförsvar

Häng med på en fullspäckad och informativ föreläsning som gör dig medveten om hur du undviker att försätta dig i riskfyllda situationer och om hur du skyddar ditt arbetsmaterial och din arbetsgivare.

Kontakta oss för tider och pris.


Ur innehållet:

Det är otroligt svårt att göra IT-säkerhet och hacking lättbegripligt. Men David Jacoby har förmågan
att få många fler av oss att förstå! Därför är han ofta med i nyheterna, i tidningar och poddar, och inte bara i Sverige utan också internationellt. I TV-rutan har vi kunnat se David Jacoby och tre kollegor hacka svenska företag live i succéprogrammet ”HACKAD_”. I sin forskning har David bland annat visat hur hackning går till genom att hacka sitt eget hem. Han har också visat hur det går till att hacka sig in i en fullt uppdaterat Mac-dator, utan några som helst hackerverktyg. Nya perspektiv och konkreta tips! Davids föreläsningar inkluderar ofta såväl livehack som konkreta tips och trix på hur vi och våra arbetsplatser kan bli bättre och säkrare ute på internet. Davids föreläsningar är spännande och ögonöppnande! Hans stil är humoristisk och provokativ – men alltid medglimten i ögat. Men vi kommer också gå genom hur vi skyddar oss, hur vi hanterar våra mobiltelefoner, psykologin bakom sociala medier och genom live hack få veta exakt vad hackare kan göra med inte bara våra tekniska enheter men också med våra digitala identiteter. Delar av ämnesfrågor som berörs denna förmiddag är;

  • Jag har inget att dölja
  • Hur blir jag hackad
  • Hur skyddar jag mig
  • Att arbeta säkert hemma

Om föreläsaren:

David Jacoby 

David Jacoby är en av Sveriges minst ljusskygga hackare och IT-säkerhetsexpert. Han har över 25 års erfarenhet av professionell hacking. Han är också en framgångsrik talare och har prisats för sin forskning och arbete för att stoppa digital brottslighet.