Bota din journalistskräck

Följ med bakom kulisserna när vi krossar myter om media

Välkommen till ett unikt seminarium där en före detta kvällstidningsjournalist och ett av drevets offer delar med sig av sina kunskaper. Men de är inte ute efter att skrämmas. Du behöver faktiskt inte vara rädd för journalister. Det här seminariet ger dig bakom kulisserna-kunskaperna du behöver för att känna dig trygg och lättare få ut ditt budskap när du möter journalister.

Kontakta oss för tider och priser.


Om innehållet

Vissa tror att journalister har en hemlig agenda. I själva verket drivs de av ett mallat sätt att berätta historier. Vi ger dig en bakom kulisserna-inblick i arbetet på en nyhetsredaktion. Först när du förstår hur en journalist arbetar har du rätt förutsättningar för att lyckas i dina kontakter med medierna. Vi varvar egna erfarenheter med exempel från media och ger dig tips på hur du förbereder dig inför alla typer av intervjuer. Hur du undviker att bli svarslös och hur du säljer in dina egna budskap. Dessutom får du konkreta verktyg för att hantera nervositet, hitta ett förtroendeingivande kroppsspråk och en stabil röst. 

Målet: Att få unika insikter, konkreta tips och verktyg som du kan omsätta direkt för att stärka din kommunikation och bygga långsiktiga relationer med medierna.

Seminariet vänder sig till:

Alla som på något sätt har kontakt med journalister eller vill bli bättre på att nå ut med sitt budskap i medierna.


Om föreläsarna:

Andreas Utterström 

Andreas arbetade som journalist i 15 år på bland annat Aftonbladet, Dagens Nyheter och Expressen. Han är i dag kommunikationskonsult och podcastproducent. Andreas anlitas regelbundet av Sveriges Radio, SVT och TV4 i egenskap av expert på amerikansk politik.

Pa Neumüller Åkerman 

Pa har lång erfarenhet från mediebranschen som programledare, skådespelare och tv-journalist internationellt (CBS, NBC) samt i Sverige (SVT och TV4) De senaste 13 åren har hon arbetat med medieträning, ledarutveckling, kommunikationsträning. och coaching