Hur påverkas hälsan av vår livsstil?

Under seminariet ledd av läkaren, forskaren och epidemiologen Anders Wallenstenfår deltagarna kunskap och redskap för att kunna ta välgrundade hälsobeslut som passar ens eget liv.


Datum och tider

Stockholm 14 november kl 12.30 – 16.00

Göteborg 5 november kl 12.30 – 16.00

Seminariet arrangeras i samverkan med konferensen Läkarsekreterarforum.

Om innehållet och föreläsaren

Anders Wallensten är läkare, forskare och epidemiolog specialiserad inom allmänmedicin och folkhälsa. Han har mångårig erfarenhet av att analysera, värdera och kommunicera hälsoinformation och har ett mycket stort personligt intresse för hälsa och träning.

Anders har skrivit boken Hälsogåtan – evolution, forskning och 48 konkreta råd. Han tar oss tillbaka till vårt ursprung för att ta reda på hur vi ska leva för att hålla oss så friska som möjligt. För hur påverkas egentligen hälsan av vår livsstil? Trots att Anders är läkare och intresserad av hälsa och träning blev han mer och mer förvirrad och frustrerad.

Nya hälsotrender, tips och råd sköljer över oss hela tiden. Han har testat det mesta; olika träningsformer,
kalla duschar, smoothies och shots, meditation och mycket mer, tills han kände att det fick räcka. Anders ville veta vad som verkligen spelar roll. Han läste allt om vårt ursprung för att reda ut svaret på den förbryllande hälsogåtan. Han förklarar hur vår kropp fungerar och hur faktorer som mat, motion, sömn, relationer och omgivning påverkar vår hälsa som helhet.

Under seminariet får deltagarna kunskap och redskap för att kunna ta välgrundade hälsobeslut som passar ens eget liv.

Bilder på Anders Wallensten är tagna av Gabriel Liljevall.