Jag hjälper ert företag att nå ert Mount Everest

Fredrik pratar om vikten att fatta rätt beslut under extrem press och stress.
Framgångsrika team i bergen har ett väldefinierat mål, tydliga roller och ett öppet kommunikationsklimat för teamet är aldrig starkare än den svagaste länken.

Tid: 20 nov kl 9-11.30
Plats: World Trade Center, Stockholm
Föreläsare: Fredrik Sträng


Om seminariet:

Fredrik Sträng är Närkes-killen som var mobbad, notorisk höjdrädd och som gick i terapi för sin dödsångest till att bli Skandinaviens främsta höghjödsklättrare med bl.a. 9 toppar ovanför 8000 m och ett Guinness världsrekord. Efter klättringar på liv och död, och där Mount Everest var ett av bergen som han bestigit, så vet han att sin inställning avgör om han lyckas eller misslyckas, om han överlever eller inte.  

Fråga dig själv:
vill du klättra ditt ”Mount Everest”,
eller vill du ha det uppnått?

Fredrik strävan att nå toppar har slående likheter med de drivkrafter, strategier och riskanalyser som vi ställs inför på jobbet och i vardagen. Vad krävs då för att lyckas med ditt ”Mount Everest”? De flesta tänker fel. De undrar hur de ska hitta motivationen att orka lite till. Fredrik tänker: hur mycket vill jag nå mitt mål på en skala från 1-10? 

2008 företog Fredrik den näst intill omöjliga utmaningen, K2 – världens tuffaste berg. Det var ett tragiskt år. 11 människor omkom. Fredriks team klarade sig och fokuserade på räddningsarbetet istället för att klättra mot toppen. Fredrik talar om ”toppfeber”, ett fenomen som inte bara gör sig igenkänt inom klättring utan även i näringslivet där målet blir för personligt att man trots tydliga varningssignaler inte avböjer att investera goda pengar i dåliga affärer. Inom klättringen kan konsekvensen vara bråd död. Inom näringslivet kan det handla om företagets överlevnad.

Fredrik pratar om vikten att fatta rätt beslut under extrem press och stress.
Framgångsrika team i bergen har ett väldefinierat mål, tydliga roller och ett öppet kommunikationsklimat för teamet är aldrig starkare än den svagaste länken.

Under föredraget berör Fredrik ämnena:
Ledarskap på liv & död – i dödszonen på 8000 m måste du ”walk the talk”
Nå toppen & Må toppen – ditt bästa jag oftare
Coachande vinnarkultur – implementera elitidrottarens vinnarinstinkt i företaget


Om föreläsaren:

  • Klättrat 9 av världens högsta berg inkl. Mount Everest, 7 Summits (högsta berget på varje kontinent) på Guinness världsrekordtid & förste svensk.
  • 3 dokumentärfilmer för bl.a. TV4 och SVT, National Geographic och Discovery
  • Böckerna ”7 berg 7 kontinenter 7 månader” samt ”K2 På liv och död”
  • Auktoriserad ACMC Meta-Coach samt ICF idrotts Coach
  • Forskar assistent för projektet https://tripleed.com