Kroppsspråket ljuger

Vet du hur du uppfattas? Ser du ut som du tror eller sänder du i själva verket ett annat budskap? Räcker det att känna sig intresserad för att se intresserad ut? Ljuger ditt kroppsspråk?

I seminariet tittar vi närmare på människans inneboende arsenal av uttryck. Föreläsaren demonstrerar uttryck och beteenden och vi ställer oss frågan om man falsk av att medvetet använda sig av sitt kroppsspråk? Eller kan man rentav bli sannare?

Tid: 18 nov kl. 9-12
Plats: Quality Hotel Globe, Arenaslingan 7
Föreläsare: Erik Mattsson.

Seminariet arrangeras i samverkan med konferensen Läkarsekreterarforum.

Intresserad av att boka föreläsaren? Klicka här >>


Föreläsningen passar…

er som vill ha en allmän orientering om människan som kommunikatör och om kroppsspråkets betydelse. Föreläsningen är underhållande med en allvarlig tvist. Den fungerar utmärkt som frukost- eller lunchseminarium eller som ett tänkvärt inslag vid konferenser, för att lätta upp och ge några nya perspektiv på kommunikation.

Du lär dig

  • förstå vad man kan och inte kan läsa i kroppsspråket
  • hur stor del av beteendet som handlar om våra vanor
  • mer om kroppens och ansiktets uttrycksmöjligheter
  • träningstekniker för att bli en mer medveten kommunikatör

Dokumentation

Deltagarna får tillgång till webbsidor som sammanfattar seminariet.


Om föreläsaren

Erik Mattsson grundade Ordrum 1996. Han är verksam som föreläsare, moderator och utbildare i kommunikation. Erik är fil. kand. i statskunskap, men har också läst matematik, ekonomisk historia, fysik och retorik. Han har varit förbundsordförande för Röda korsets ungdomsförbund, undervisat i retorik vid Uppsala universitet samt haft uppdrag som skådespelare. Han har skrivit Talarkokboken och Möteskokboken (den senare tillsammans med Anna Jöborn) samt är redaktör till Skrivarkokboken.

Sedan flera år håller Erik i en 1,5 hp kurs i populärvetenskaplig kommunikation för doktorander på Chalmers. Han föreläser också sedan över tio år på Advokatsamfundets obligatoriska utbildning för blivande advokater.

Erik tar också moderatoruppdrag vid större konferenser. Han arbetar på svenska och engelska. Han är stationerad i Göteborg


Boka föreläsaren
Missade du föreläsningen? Ingen fara, i många fall går föreläsningen att ordna på annat sätt.
*Alla personuppgifter lagras och hanteras enligt den nya Dataskyddsförordningen GDPR. Inga uppgifter ges vidare till tredje part. Vår integritetspolicy >>