Kroppspråket ljuger

Erik Mattsson

Kommunikation lättare sagt än gjort.

Hur kommer det egentligen sig att vi så lätt missförstår varandra? Handlar det om beteendet och hur tolkar vi egentligen andra?

Tid: Meddelas senare
Plats: Centralt i Stockholm
Föreläsare: Erik Mattsson

Seminariet arrangeras i samverkan med konferensen Läkarsekreterarforum.

På grund av rådande situation förstår vi om du känner dig osäker på att boka upp dig eller betala för biljetter. Vi erbjuder därför istället möjligheten att kunna preliminärboka sig till detta seminarium.


Innehåll

Hur kommer det egentligen sig att vi så lätt missförstår varandra? Handlar det om beteendet och hur tolkar vi egentligen andra? Är de som ser arga ut verkligen alltid arga? Och hur är det med de som ser trötta ut? Betyder det faktum att ett beteende känns naturligt att jag uppfattas som naturlig?

Detta är några av frågorna vi resonerar kring i denna föreläsning. Vi funderar kring hur vi kan använda oss av våra resurser som kommunikatörer på bästa sätt. Vi diskuterar vanans makt över oss som kommunikatörer.

Vi tittar särskilt på konsten att nå fram med sitt budskap. Hur gör man det?

Du lär dig:

  • förstå vad man kan och inte kan läsa i kroppsspråket.
  • hur stor del av beteendet som handlar om våra vanor.
  • mer om kroppens och ansiktets uttrycksmöjligheter.
  • träningstekniker för att bli en mer medveten kommunikatör.

Om föreläsaren

Erik MattssonGrundare Ordrum 1996. Han är verksam som föreläsare, moderator och utbildare i kommunikation. Erik är fil. kand. i statskunskap, men har också läst matematik, ekonomisk historia, fysik och retorik.