Framtidens ledarskap med biomimik

– Ett varmt hjärta, en kall hjärna och rena händer.

Tid: 18 nov kl. 13-16.30 (Halvdagsseminarium, lunch ingår ej).
Plats:  World Trade Center, Klarabergsviadukten 70, Stockholm. Lokal Lexikon.
Föreläsare: Agneta Nyholm
Pris: 1.850:-

Seminariet arrangeras även i Sundsvall den 29 november kl 9 – 12

Intresserad av att boka föreläsaren? Klicka här >>


Om föreläsningen

Framtidens ledare och organisationer behöver ha ett varmt hjärta, en kall hjärna och rena händer. En modern ledare  och en modern arbetsplats behöver ha förmågan att tänka hållbart och söka nya lösningar på ställen där vi kanske minst av allt tänker. I föredraget kommer du att få veta vad det innebär konkret. Vi tar naturen och biomimiken till hjälp för att se hur vi kan möta framtiden på ett hållbart sätt. Biomimiken har fått sitt internationella genombrott. Forskningen och intresset är stort för att implementera ämnet inom alla typer av områden. I föredraget får du insyn i lösningar på tekniska fenomen som t.ex. fiberoptik, byggkonstruktioner och infrastruktur men även vad naturen lär oss om samarbete och mångfald.

Naturen vet hur man skapar en organisation som orkar dra när det är tungt utan att slita på sina medarbetare. Är det något vi med säkerhet vet så är det att framtiden är komplex, oviss och skakig,  naturen kan ge oss trygghet och stabilitet i den processen, även förundran och hopp. Den har 3.8 miljarder års försprång. Den vet hur det här omställningsarbetet ska gå till om vi bara är beredd att lyssna. Albert Einstein sa ”Vad ni än funderar över så har naturen redan löst det”. Vi har fyra miljoner växter och djur som sitter på framtidens lösningar. Det är nu vi ska slappna av och lyssna på den.

I föredraget går vi också igenom hur vi kan utveckla ett genuin framtidsarbete.  De kommer att handla om ett långsiktigt och genomtänkt ledarskap med naturen som vägvisare. Vi kommer även att titta på hur vi kan inspirera och entusiasmera både oss själva, våra medarbetare och kollegor och hur vi kan skapa större trygghet och vilja att utvecklas och uppgradera sig själv och sin organisation. Vi kommer även i slutet av föredraget titta på hur ett mer feminint ledarskap kan se ut. Feminint betyder inte kvinnligt men det är varsammare, hållbarare och mer långsiktigt än hur det gamla ledarskapet och styrsystemet ser ut.

Se biomimik.se